Bilde av hesten Grude jenta

Om Team Tjomsland

Om Øystein Tjomsland, treningsfilosofi og målsetning

Øystein Tjomsland

Øystein driver travtrenerstall på Sørlandets Travpark i Kristiansand, på Sangviks gård i Søgne og på Wolmsta gård utenfor Sundsvall i Sverige. Her trenes og behandles over 100 hester som toppidrettsutøvere. Øystein er kvalitetsbevist og til å hjelpe seg har han et tosifret antall heltidsansatte og flere medarbeidere innenfor forskjellige områder som alle besitter store kunnskap. Dette er mye av grunnen til suksessen til Team Tjomsland.

Siden oppstarten i 1999 har resultatene blitt stadig bedre, og gjennom de ti siste årene har Team Tjomsland vært en av landets mestseirende trenerstaller sesong etter sesong.

Team Tjomslands bragder:

* Verdensrekord med Tekno Odin

* Seier i Elitkampen - verdens største løp for kaldblodshester

* Seier i storløpet Jacob Meyers pokalløp

* 10 kuskechampionater på Sørlandets Travpark

* Derby-seire i Norge og Sverige

* Kriterie-seire i Norge og Sverige

* Vidar ble kuskechampion på Sørlandets Travpark for stallansatte

* Øystein med over 2 000 kuskeseire

Hva gjør at vi får til slike resultater?

Øystein kjører hestene selv i løp og er Norges beste allrounder. Dette er ikke tilfeldig; Øystein ble flasket opp med travhester av sin far Knut som skal ha mye av æren for sønnens store framganger. Her ble grunnlaget lagt og Øystein viser enorm forståelse for hesten, både når det gjelder foring, treningsfysiologi, evne til å lese hestenes bevegelser og vurdering av psyke. Med hans evne til nytenking og evnen til å omsette denne kompetansen til praksis framstår han i dag som en topptrener som av mange regnes blant Nordens beste.

Gjennom 20 år har Øystein drevet med pulsmålinger, etter hvert også laktatmålinger, samt analyse av bevegelsesmønstret. Systematisk har han ført dette inn treningsdagbøker på et stort antall hester som gir mange viktige tilbakemeldinger til ham som trener når individene analyseres. Han er opptatt av å få svar på hvorfor ting som gjøres fungerer bra eller dårlig, og dermed kunne utvikle opplegget videre. Han prøver hele tiden å ligge foran sine konkurrenter og videreutvikle og kvalitetssikre arbeidet som gjøres både med hestene og personalet.

Med miksen av enorm fag- og hestekunnskap og målbare resultater gir Team Tjomsland våre hesteeiere en oppriktige tilbakemelding på hestene som ikke bare er basert på "feeling", men også på målbare resultater som etter vår mening styrker seriøsiteten som en slik helhetsvurdering av hestene bør ha - enten de er gode eller dårlige…..

Vi ønsker deg hjertelig velkommen som hesteeier hos oss i Team Tjomsland.