Bilde av hesten Grude jenta

Startkommentar

Team Tjomsland gir deg ukentlige kommentarer på startende hester!

Våre vurderinger

Richard følger alle hestene og løpene og gir deg kommentarer på løpene som ligger foran.

Våre vurderinger

Her finner du kommentarer til våre starthester både i Norge og Sverige.
7.10.2022
Løpsnummer:
2

Ragnhild W.M.

Bane:
Umåker
Ragnhild W.M. virker til å ha tatt løpet sist på en god måte og ser fin ut i trening. Fyrkrafs, som står 20 meter bak er veldig bra, men feilfritt tror jeg at vår hest kjemper i toppen. Gikk skoløs frem sist, men må gå med sko rundt om nå.
8.10.2022
Løpsnummer:
7

Møller Oda

Bane:
Bergsåker
Møller Oda har tatt løpet sist på en fin måte. Hun hadde hatt en toppsjanse om ikke Kullungen hadde vært med, den blir det nok vanskelig å gjøre noe med om den er som sist. Ingen planlagte endringer.
8.10.2022
Løpsnummer:
7

Teknolina

Bane:
Bergsåker
Teknolina holder bra nivå, men får det nok tøft med tanke på å hente 20 meter på gode hester her. Gikk skoløs fremme sist, men må gå med sko rundt om her.
8.10.2022
Løpsnummer:
3

Føynland Anna

Bane:
Biri
Føynland Anna kontrollerte til seier fra tet på Bjerke sist. Langt tillegg denne gangen, men hun har slått disse hestene tidligere og kan gjøre det igjen. Ingen planlagte endringer, skoløs rundt om og amerikanervogn.
8.10.2022
Løpsnummer:
6

Nelson Heidi

Bane:
Biri
Nelson Heidi galopperte for andre gang inn i siste sving på Bjerke, det var ikke tomt på tanken da. Hun er vrien og vanskelig å regne på. Feilfritt er hun en liten outsider. Vi tester henne muligens uten fremsko for første gang.
8.10.2022
Løpsnummer:
8

Bore Mikkel

Bane:
Biri
Bore Mikkel var enorm til seier på ny svensk rekord sist. Alt ser ut som normalt i trening før dette løpet, og det er klart jeg har store ambisjoner med en slik hest. Ingen planlagte endringer, sko rundt om og vanlig sulky.
8.10.2022
Løpsnummer:
8

Nelson Rappen

Bane:
Biri
Nelson Rappen galopperte seg bort i Kriterie-kvalifiseringen sist. Denne gangen er det mulig vi setter på hele skylapper for å få ham mer konsentrert samtidig som vi tetter ham mer i ørene. Kan neppe gjøre noe med Bore Mikkel, men kan kjempe et stykke fremme i feilfri utgave.
8.10.2022
Løpsnummer:
9

Langlands Høvding

Bane:
Biri
Langlands Høvding avsluttet strålende etter galopp i Sverige sist og viste 1.21,6 de siste 2 000 meterne. I feilfri utgave synes jeg han skal passes. Ingen planlagte endringer, sko rundt om og vanlig sulky.
8.10.2022
Løpsnummer:
9

Havglimt

Bane:
Biri
Havglimt avsluttet strålende etter posisjonsproblemer på Färjestad sist. Sporet ble passende og han har vist at han hevder seg godt i klassen tidligere. Absolutt seiersaktuell. Ingen endringer, skoløs rundt om og amerikanervogn.
9.10.2022
Løpsnummer:
7

Tangen Il

Bane:
Momarken
Tangen Il holdt farten sin OK i Hoppekriterie-finalen sist. Hun har trent på som normalt i etterkant av løpet, og vi tester henne kanskje med en hodestang denne gangen. Bak Suså Ø.K. er det åpent, og Tangen Il tilhører outsiderkategorien.
9.10.2022
Løpsnummer:
8

Nelson Helen

Bane:
Momarken
Nelson Helen avsluttet bra sist og nærmet seg hele veien inn til mål. Hun utvikler seg fint og vi ser ingen grunn til å endre noe. I første rekke er det en finaleplass som er målet, men hun skal ikke avskrives helt.
11.10.2022
Løpsnummer:
5

Tinder Lars

Bane:
Bollnäs
Tinder Lars satt fast med litt krefter spart sist, det ble en nyttig gjennomkjøring etter en liten løpspause. Det kjennes ut som han har tatt løpet på en fin måte og skal ha gått frem til denne oppgaven. Jeg vurderer ham som en outsider. Ingen planlagte endringer.