Bilde av hesten Grude jenta

Startkommentar

Team Tjomsland gir deg ukentlige kommentarer på startende hester!

Våre vurderinger

Richard følger alle hestene og løpene og gir deg kommentarer på løpene som ligger foran.

Våre vurderinger

Her finner du kommentarer til våre starthester både i Norge og Sverige.
23.10.2021
Løpsnummer:
6

Malifika

Bane:
Momarken
Malifika leverte et godt løp i Hoppederbyfinalen hvor hun angrep på siste langside og holdt farten fint helt til mål. Planen var at hun skulle gå skoløs, men på grunn av baneforholdene måtte hun gå med sko. Monster Merete har vært utrolig god den siste tiden og er løpets naturlige favoritt, men Malifika står klar til å overta dersom favoritten skulle ha en litt dårligere dag. Malifika skal etter planen gå skoløs rundt om på lørdag, noe som er en klar fordel.
23.10.2021
Løpsnummer:
6

Føynland Anna

Bane:
Momarken
Føynland Anna fikk en tøff reise i Hoppederby-finalen og ble naturlig nok sliten. Er spilt sjakk matt av sporet på denne sprinten og må ha maks klaff for å kunne hevde seg i øverste del av premielistene. Ingen planlagte endringer.
23.10.2021
Løpsnummer:
6

Møller Jenta

Bane:
Momarken
Møller Jenta stod for en fantastisk avslutning i Hoppederby-finalen og knep bronsen. Sist så hun seig ut på siste langside, men samlet seg flott og avsluttet fint til femteplass. Sikret en fin reise fra dette sporet og kan hevde seg blant de tre dersom det klaffer på veien. Ingen planlagte endringer.
23.10.2021
Løpsnummer:
8

Tangen Tone

Bane:
Momarken
Kjempet godt mot Sangviks Ballerina oppløpet ned i kvalifiseringen og var kun slått med en halv lengde. Fra et fint spor kjemper hun i fremste rekke igjen. Ingen planlagte endringer.
23.10.2021
Løpsnummer:
8

Sangviks Ballerina

Bane:
Momarken
Leverte et sterkt løp i Hoppederby-finalen og fulgte opp med en god prestasjon til forsøksseier i Oaks-kvalet sist. Forsøkene viste oss at alt kan skje i travløp da Dunungen plutselig galopperte, men i feilfri utgave blir den svenske topphoppa vanskelig å gjøre noe med. Vi føler oss imidlertid ikke slått på forhånd, Sangviks Ballerina har tatt store steg i høst. Ingen planlagte endringer.
23.10.2021
Løpsnummer:
8

Nordsjø Anna

Bane:
Momarken
Viste sin starthurtighet i kvalifiseringen da hun stakk til tet fra ytterste spor bak bilen, siden hadde hun full kontroll. Er en av de første som må på V75-bongen for de som vil gardere Dunungen. Ingen planlagte endringer.
23.10.2021
Løpsnummer:
8

Sjø Perla

Bane:
Momarken
Holdt farten greit inn til mål uten å sprudle i forsøket. Avsluttet imidlertid strålende i Hoppekriterie-finalen etter å ha galoppert inn i siste sving og tapt mange lengder - viste med det at hun har et høyt toppnivå når hun har dagen. Liten outsider. Ingen planlagte endringer.
23.10.2021
Løpsnummer:
9

Nelson August

Bane:
Momarken
Angrep 1200 meter fra mål på Bjerke sist og presset seg til tet. Ble sliten og måtte gi tapt de siste 50 meterne, men var virkelig tapper. Lørdagens distanse passer som hånd i hanske og selv om han skal hente tillegg på gode hester føler jeg meg på ingen måte slått på forhånd. Stor outsider. Ingen planlagte endringer.
23.10.2021
Løpsnummer:
10

Nelson Bright Eagle

Bane:
Momarken
Leverte vel karrierebest i Oaks-forsøket da hun kjempet strålende på utsiden av Thai Brooklyn hele den siste runden. Skal i et normalt løp foreløpig rangeres litt bak forhåndsfavorittene, men det er snakk om ei hoppe med bra kapasitet. Fornøyd om hun henter seg en fin premie her. Ingen planlagte endringer.
27.10.2021
Løpsnummer:
2

Ask Viktor

Bane:
Bergsåker
Overtok teten ut av første sving sist. Fikk kraftig trykk av Bol Igel på sisterunden, men holdt unna i flott stil. Står spennende til på strek her og skal regnes i fremste rekke. Ingen planlagte endringer.
27.10.2021
Løpsnummer:
2

Ragnhild W.M.

Bane:
Bergsåker
Har ikke startet siden begynnelsen av september da hun avsluttet flott til bronsen etter galopp. Strøket fra en tiltenkt start på Umåker i starten av måneden, men virker klar for oppgaven nå. Har levert gode løp hele sesongen og skal regnes langt fremme også her. Ingen planlagte endringer.
27.10.2021
Løpsnummer:
6

Grisle Odin G.L.

Bane:
Bergsåker
Grisle Odin G.L. er for alvor på vei til å etablere seg i eliten og stod på strålende til tredje bak Månlykke A.M. og Philip Ess sist. Har vært uheldig i sportrekningen her og har havnet i bakspor på tillegg. Det gjør oppgaven en god del tyngre, men jeg er trygg på at min hest vil levere nok et sterkt løp. Ingen planlagte endringer.