Bilde av hesten Grude jenta

Treningsfilosofi

Mental trening og individuell tilpasning

Unik posisjon innen bransjen

Øystein har skapt seg en unik posisjon innen bransjen gjennom sin genuine interesse for trening generelt. Med mange års erfaring og stor hestekunnskap etter sin oppvekst på gård har han en enorm fagkompetanse. Med denne kompetansen i bunnen og ved å ta i bruk tekniske hjelpemidler til å nyttegjøre seg kunnskapen, har Øystein blitt en ener når det gjelder å finne riktige treningssoner for sine utøvere ved hjelp av puls- og laktatmålinger.
På denne måten legges grunnlaget for en optimal utvikling av hver enkelt hest. Personalet får eksakte instrukser om hvordan treningen skal utøves - disse assistenttrenerne er drillet til å nyttegjøre seg de tekniske hjelpemidlene.

Mental trening

Øystein vektlegger det mentale hos hestene. Gjennom kvalitetssikret trening unngås overtrening og for harde økter, på denne måten ivaretas den mentale biten optimalt.

Individuell tilpasning

Team Tjomsland kan tilpasse treningen på en optimal måte for hver enkelt utøver gjennom forskjellige treningsbaner og ulikt treningsunderlag. Dette sammen med veldig fine treningsforhold ved stallen på Sørlandets Travpark, gården i Søgne og på Wolmsta Gård i Sundsvall gir oss muligheten til å variere treningen - alltid med kvalitetssikring med puls- og laktatmåling i bunnen.